2014. december 13., szombat

Lencseleves csiliolajjal, currys csirkefalatokkal


Olyan szemet gyönyörködtető ez az élénk narancsszínű étel, ebben a zord, szürke időben :) És nemcsak a szemnek ilyen kényeztető, de az ízlelőbimbóknak is, hiszen mennyei finom.
És percek alatt elkészül.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 1 l zöldségalaplé
  • 10 dkg vörös lencse
  • 1 narancs
  • 1 sárgarépa
  • 1 sárga színű paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 8 evőkanál repceolaj (vagy napraforgóolaj)
  • 2 evőkanál sárga currypaszta (vagy 1 evőkanál curry por)
  • 1 evőkanál csilipor
  • fél teáskanál zúzott koriandermag
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Egy tálikóban összekavarjuk a csiliport 5 evőkanál olajjal, és 20 percig állni hagyjuk. Ezután gézen átszűrjük.
  • A húst hideg vízzel lemossuk, és csíkokra felvágjuk. Egy tálban összekavarjuk egy fél narancs levével, meg 1 evőkanál currypasztával, illetve megsózzuk.
  • 1 evőkanál olajat egy fazékban felforrósítunk, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, répát, meg a paprikát. Hozzáadjuk a maradék currypasztát, összepirítjuk, majd felöntjük zöldségalaplével, hozzáadjuk a lencsét, megsózzuk, és 5 percig főzzük.
  • A levest blenderbe (robotgép mixer része) öntjük, hozzáadjunk még egy fél narancs reszelt héját, és húsát cikkekre szedve, korianadert, illetve őrölt borsot. Összeturmixoljuk, és ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígitjuk. Szükség esetén megsózzuk.
  • A csirkehúst kisebb nyársakra húzzuk, és a maradék olajon aranyszínűre sütjük. Megszórjuk reszelt narancshéjjal, majd a forró leves mellé kínáljuk, csiliolajjal.

Nincsenek megjegyzések: