2014. november 16., vasárnap

Pehelykönnyű narancstorta



Pehelykönnyű piskóta, citruskrémmel, a tetején finom, ropogós habcsókréteg. Azt hiszem, ennél több nem is szükséges egy mennyei tortaszelethez, az elkészítése pedig szinte gyerekjáték, ráadásul sok időt sem igényel.

Hozzávalók:

  • 17 dkg cukor +2 evőkanálnyi
  • 12 dkg liszt
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 8 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • porcukor a szóráshoz
A narancsos krémhez:
  • 4 narancs 
  • 1 tasak citromos pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

  • A piskótához 2 tojást szétválasztunk, majd 2 tojássárgáját, és 6 egész tojást mixerrel kb 2 percig habosítunk. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját, meg 12 dkg cukrot cukrot, és kb 5 percig verjük, amíg a massza térfogata megnő, és kifehéredik.
  • Beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és a tésztát egy 26 cm átmérőjű, kerek tortaformába öntjük.
  • A maradék 2 tojásfehérjét 5 dkg cukorral lágy habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, és megszórjuk 2 evőkanálnyi cukorral.
  • 18ö fokos sütőben, 35 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez a narancsok levét kicsavarjuk, összesen 500 ml-re lesz szükségünk. A pudingport, meg a cukrot elkeverjük egy kevés narancslével, a többit főni tesszük.
  • Amikor a narancslé felforrt, beleöntjük a pudingport, és lassú tüzön, kavargatva, sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  • A piskótát a keretből kivesszük, középen elvágjuk, két lapra.
  • Az alsó piskótaszeletet egy tálra helyezzük, meglocsoljuk egy kevés vízzel (vagy narancslével), rásimítjuk a kihűlt narancskrémet. Befedjük a másik piskótalappal, majd miután teljesen megdermedt, szeleteljük.
  • Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: