2014. november 14., péntek

Kolbászos krumplileves buggyantott tojással



Csak egy egyszerű, hétköznapi leves, ám nagyon finom. Nálunk nagy kedvenc a krumplileves, ezért készítem többféle módon.

Hozzávalók (6 személyre):

  • 80 dkg krumpli
  • 25 dkg lángolt kolbász
  • 6 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál házi ételízesítő
  • 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Egy fazékban a karikára vágott kolbászt pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, felöntjük 2 liter vízzel,megsózzuk, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Az ételízesítőt csak az utolsó öt percben adjuk hozzá.
  • Közben elkészítjük a buggyantott tojást: egy fazékban, a citromlével, 1,5 liter vizet forralunk. A tojásokat egyenként egy tálikóban felütjük, a forró vizet pedig megkavarjuk, hogy örvény keletkezzen. Óvatosan belecsúsztatjuk egy tojást, és lassú tüzön, 3-4 percig forraljuk, amíg a tojás megszilárdul, de a belseje még folyós marad. Szűrőkanállal egy tányérra kiszedjük. A műveletet minden tojással megismételjük.
  • Amikor a leves megfőtt, borssal, ecettel, és cukorral ízesítjük.
  • Minden tányérra egy tojást helyezünk, és rámerjük a forró levest.
Tipp: Mellé tejfölt, csípőspaprikát kínálhatunk.

Nincsenek megjegyzések: