2014. július 23., szerda

Krémsajtos brownie málnával


Hihetetlen ez a sütemény. Puha, omlós tömör csokoládéíz, lágy, krémes réteggel társulva, mindez a mennyei, ízes, kerti málna megkoronázásával...hát nagyjából így jellemezném, de rövidebben: egy falat menyország!
Olyan gyorsan elfogyott, mintha soha nem is létezett volna :))

Hozzávalók:

A brownie-hoz:

  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 50 %-os), 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 8 dkg vaj, 2 tojás, fél teáskanál vanília aroma, negyed teáskanál szódabikarbóna, csipet só
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone krémsajt, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő, 2 teáskanál citromlé, félt teáskanál vanília aroma, csipetnyi só
A tetejére:
  • 20 dkg málna, 1 evőkanál porcukor


Elkészítése:

  • A csokoládét darabokra törjük, és a vajjal egy tálban gőz felett, vagy mikróban felolvasztjuk. belekavarjuk a cukrot, és hűlni hagyjuk.
  • A krémhez a krémsajtot alaposan kikavarjuk a hozzávalókkal (kézi mixerrel a legegyszerűbb).
  • Közben a kihűlt csokoládéhoz kavarjuk a tojásokat, meg a vaníliát.
  • Összekavarjuk a lisztet a szódabikarbónával, meg a sóval, majd a csokis masszához vegyítjük óvatosan. Semmiképp se kavarjuk sokáig, amint összeállt a két massza, már jó is.
  • Egy 20x30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére pedig a krémsajtos masszát.
  • Kirakjuk megmosott málnával, megszórjuk porcukorral, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
  • Miután kihűlt, négyzetekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: