2014. június 18., szerda

Kókuszos eperleves


Ismét egy gyors és finom gyümölcsös étel, de akár desszertnek is megállná a helyét. Ebben az időszakban próbálom minél jobban kihasználni a gyümölcsök szezonalitását, feltankolni minél jobban, amíg van finom nyári gyümölcs.
Ez a leves nagyon egyszerűen készül, kevés hozzávalóból egy igazán remek fogás, ráadásul egészséges, könnyű étel. A gyerekek nagy kedvence az eperleves, ezúttal kókusztejjel készítettem, mert imádom a kókusztejet!! :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper (tisztán mérve)
  • 400 ml kókusztej
  • 10-12 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítése:

  • Az epret megmossuk, megpucoljuk, amjd a szemeket félbevágva, egy edényben a cukorral összeforraljuk.
  • Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és hagyjuk lamgyosra hűlni.
  • Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, meg a vaníliát, és az egészet összeturmixoljuk.
  • Száraz serpenyőben volágosbarnára pirítjuk a kókuszreszeléket, majd a levesre szórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: