2014. június 12., csütörtök

Áfonyás chia puding


A chia magról (azték zsálya) nagyon sok jót olvastam, de eddig még nem találkoztam vele. Nagyon gazdag természetes omega 3 zsírsavban, koleszterinmentes, rostban gazdag, kitűnő antioxidáns forrás, magas az ásványianyag tartalma, az egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik.
Sokoldalúan felhasználható, én elsőként pudingot készítettem belőle, a kedvencemből, kókusztejből (másfajta növényi tejet is használhatunk az elkészítéséhez). Tetszés szerint más gyümölccsel is fogyaszthatjuk, áfonyával együtt viszont kiemelekedő az antioxidáns tartalma.
Nyírfacukor helyett mézet, vagy más természetes édesítőszert is használhatunk.
Nagyon-nagyon-nagyon finom, laktató, és diétás. És a gyermekeknek is ízlik :)

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 4 evőkanál chia mag
  • 4 evőkanál áfonya
  • 1,5 evőkanál nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítése:

  • A kókusztejet alaposan összekavarjuk, hogy szép egynemű legyen.
  • Hozzáadjuk a chia magot, ízesítjük cukorral és vaníliával, majd négy desszertes pohárba adagoljuk.
  • 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, ezalatt a mag megduzzad, és az egész zselés állagú lesz.
  • A tetejét megszórjuk áfonyával (vagy más gyümölccsel), és máris fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: