2014. április 16., szerda

Tárkonyos öntet (halakhoz, krumplis ételekhez)


Akár grillezéskor is jól jöhet ez a mártás, finom, pikáns, és gyorsan elkészül.
Ízre hasonló a majonézhez, ezért hasonló ételekhez illik, pl sült halak, húsok, krumplisaláta stb.
Apró sprotnit sütöttem ropogósra, mellé fogyasztottuk, friss salátával.

Hozzávalók:

  • 2 főtt tojás
  • 70 ml napraforgó olaj
  • 3 evőkanál tárkonyos mustár
  • 2-3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítése:

  • A tojások sárgáját egy tálba kiszedjük, majd a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Balzsamecetet, sót, borsot, ízlés szerint adjunk hozzá.
  • Tárkonyos mustár hiányában, sima mustárt kavarjunk össze ecetben eltett, apróra vágott tárkonnyal
  • Ízre hasonló a majonézhez, ezért hasonló ételekhez illik, pl sült halak, húsok, krumplisaláta stb.
Tipp: A maradék tojásfehérjét vágjuk apróra, és kavarjuk a mártáshoz.


Nincsenek megjegyzések: