2014. április 18., péntek

Napraforgómag pástétom (nyers)


A napraforgómag, mint más olajos mag, rengeteg, a szervezetünk számára hasznos tápanyaggal szolgál. Érdemes hát rendszeresen olajos magokat fogyasztani, akár ilyen pástétomot is készíthtünk, az étel hasznosságát tovább fokozva nyers paradicsommal, csírával.
Ráadásul egy újabb egészséges kence-ötlet, mindazoknak, akik törődnek az egészségükkel. A gyerekek is szívesen fogyasztják!

Hozzávalók:

  • 15 dkg napraforgómag
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
  • 1 evőkanál apróra vágott majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (csípőset is lehet hozzáadni)
  • himalaya só, kevés őrölt feketebors

Elkészítése:

  • A magot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  • Másnap leszűrjük, majd 0,5 dl vízzel, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összeturmixoljuk (a vizet lassan adagoljuk, hogy közben lássuk, mennyi szükséges ahhoz, hogy krémes legyen).
  • Ha kimondottan nyers ételként szeretnénk fogyasztani, akkor töltsük félbevágott paradicsomba (előtte kaparjuk ki a belsejét). Csírával díszítsük.
  • Fogyaszthatjuk teljes kiörlésű pirítóssal, vagy krékerrel is, gyerekeknek tízóraira is csomagolhatjuk.
Megj: A fűszerezést saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: