2014. április 5., szombat

Hot Dog baconos virslivel, kapros újkrumplival, főtt tojással


Az utolsó hot dog variáció, nagyon kiadós, finom, fűszeres. Aki diétáztik, vagy figyel az alakjára, az most ide se figyeljen :))

Hozzávalók:

  • 1 magos vekni
  • 4 virsli
  • 8 szelet baconszalonna
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • néhány salátalevél
A kapros krumplisalátához:
  • 50 dkg újkrumpli
  • fél fej lilahagyma
  • 2 evőkanál savanyú uborka
  • 1,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár (magos)
  • 1 evőkanál friss kapor
  • 2 teáskanál fehér balzsamecet
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A krumplit héjában enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  • Apróra vágjuk a hagymát, az ubrokát, meg a kaprot.
  • Egy kis tálikóban összekavarjuk az olajat a balzsamecettel, a mustárral, illetve picit megsózzuk, és borsozzuk.
  • Darabokra vágjuk a főtt krumplit, egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a hagymát, az ubrokát, a kaprot, és a mustáros öntettel együtt összekavarjuk.
  • A virsliket két-két szelet szalonnába tekerjük, majd egy serpenyőben, olívaolajon szép pirosra sütjük.
  • A magos veknit négy részre vágjuk, hosszában kettévágjuk, majd a sült virslivel, kevés salátával, és a kapros krumplisalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: