2014. február 22., szombat

Csicseriborsós frittata kaprosan


A frittata tulajdonképpen egy sült tojáslepény, melynek természetesen a tojás az alapja, azon felül pedig bármivel kombinálható. Lényegében az kerül bele, ami épp kéznél van, vagy amit szeretünk.
Én csicseriborsót meg sajtot adtam hozzá, kaporral fűszereztem, így ez egy fehérjében gazdag étel. Friss zöldséggel, olajos magokkal kiegészítve még táplálóbb, egészségesebb.
Gazdag, finom, alakbarát reggeli :)

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 8 tojás
  • 10 dkg száraz csicseriborsó (vagy 40 dkg konzerv)
  • 20 dkg fetasajt
  • 5 dkg vegyes olajos mag: tökmag, napraforgó, lenmag, szezám stb
  • 7 kisebb retek
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 2 dl tej
  • 2 lilahagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • negyed citrom leve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük, és leszűrjük. Ha konzerv csicseriborsót használunk, 40 dkg szükséges, mert ez már előre meg van főzve. 
  • A tojásokat egy tálban villával felverjük, tejjel elkeverjük, megsózzuk és borsozzuk. 
  • Egy tűzálló serpenyőben, kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, és a kaprot, majd 2 percig kavargatva pároljuk. 
  • Beleöntjük a tojásos masszát, rámorzsoljuk a fetasajtot, és 2 percig hagyjuk sülni. Ezután sütőbe helyezzük, és közepes hőfokon, további 15 percig sütjük. 
  • Közben a  tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, a retket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát pedig meghámozzuk, és vékonyra hasábokra szeljük (pl zöldséghámozóval). 
  • A zöldsgégeket, meg a tökmagot az olívaolajjal, meg a citrom levével összekavarjuk, picit sózzuk, borsozzuk, majd a megsült, darabokra vágott tojáslepénnyel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: