2014. január 24., péntek

Kuszkusz tofuval ázsiai módra


Tofut most készítek először. Sülve sokkal jobb szerintem, mint nyersen, mert úgy nem igazán ízlik nekem. Ropogósra sütve egészen jó, ezzel a zödlséges raguval, meg a kuszkusszal, és főleg az ázsiai fűszerekkel, nagyon rendben van ez az étel :)
Kiadós, egészséges, alakbarát egytálétel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg tofu
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg piros színű paprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kuszkusz
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • kevés citromlé
  • só, őrölt színes bors
Elkészítése:
  • Egy serpenyőben (vagy wokban) felforrósítjuk a kókuszzsírt, és a kisebb kockára vágott tofut megpirítjuk. Ezután kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát is megirítjuk.
  • Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, majd addig sütjük, amíg a gomba a levét elfőtte.
  • A zöldborsót(fagyasztott állapotban), meg a kis kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, ízesítjük ázsiai fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel. 2-3 percig forraljuk, citromlével ízesítjük.
  • Közben egy edényben 3 dl vizet forralunk az ételízesítővel, majd egy edénybe szórjuk a kuszkuszt, és a forró vizet áröntjük. Lefedjük, és néhány percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon. 
  • Végül a kuszkuszt összekavarjuk a zöldséges raguval, meg a sült tofuval, és szükség szerint sózzuk.

Nincsenek megjegyzések: