2013. december 15., vasárnap

Körtepálinkás meggyes bonbon marcipánnal


A nemrég ajándékba kapott körtepálinkám igen nemes célt szolgált ezúttal, finom bonbonként végezte :) Mást nem is fűzhetek hozzá, csak annyit, hogy egyszerűen mennyei a marcipánba gyúrt alkoholos meggy, fehér csokoládéburokban.

Hozzávalók:

  • 10 dkg marcipán
  • 1-2 evőkanál fagyasztott meggy
  • 1 dl körtepálinka
  • 8 dkg jó minőségű fehér csokoládé (a burkoláshoz)

Elkészítése:

  • A bonbonkészítés előtt két-három nappal a fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd tálikóba tesszük, ráöntjük a pálinkát, és hagyjuk, hogy a gyümölcs magába szívja az alkoholt.
  • Amikor elkészült az alkoholos meggy, következhet a bonbonkészítés: a csokoládéból kb 5 dkg-át mikróban felolvasztunk, közben 10 másodpercenként kivesszük, átkavarjuk.
  • Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék apróra tördelt csokoládét, és kavargtajuk, amíg elolvad.
  • A bonbonformát egy ecsettel vastagon kikenjük az olvasztott csokoládéval, és hűvös helyre (nem hűtőbe) tesszük, amíg megdermed.
  • A meggyet leccsepegtetjük, kinyomkodjuk, felvágjuk apróra, és a marcipánhoz gyúrjuk.
  • A megdermedt csokiburokba meggyes marcipánt nyomkodunk, egy kevés helyet hagyva a tetején, a lezáráshoz.
  • A maradék csokoládét a bonbonok tetejére (ami végül az alja lesz) kanalazzuk, szépen elsimítjuk, és ismét hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.
  • A kész bonbonokat kipattogtatjuk a formából.

Nincsenek megjegyzések: