2013. november 6., szerda

Ropogós gyömbéres saláta kecskesajttal


Gazdag ízvilágú, magas tápértékű, finom ropogós saláta. Nem mellékesen igazi üdítő színű, ami ilyenkor, hidegebb időszakban igazi megváltás még látványra is.
Hű, nagyon finom! :)

Hozzávalók:

Az öntethez:

  • fél gránátalma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál zöld citromlé (lime)
  • 1 teáskanál méz
  • só, őrölt bors
A salátához:
  • nagy adag vegyes zöldsaláta: leveles saláta, jégsaláta és rukkola
  • 10 dkg füstölt fekete erdei sonka (vagy más fajta hajszálvékony füstölt sonka: serrano, prosciutto stb)
  • 5 dkg kecskesajt
  • 2 evőkanál pirított, darabokra tört mandula

Elkészítése:

  • Először elkészítjük az öntetet: a gránátalma levét kézzel egy tálba csavarjuk (kb 0,5 dl levet nyerünk).
  • Ezután a többi hozzávalóval összekavarjuk, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük.
  • A sonkát kézzel darabokra tépkedjük, és száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  • A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálban összekavarjuk.
  • Tálaláskor a salátát tálra rendezzük, alaposan meglocsoljuk a gyömbéres öntettel, a tetejére pedig pirított sonkát, morzsolt kecskesajtot és pirított manduladarabokat szórunk.
  • Néhány gránátalmamaggal díszítjük.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Gyömbért kihagynám, többi jöhetne:) Tegnap ettem életemben először gránátalmát, nagyon megtetszett:)