2013. július 5., péntek

Avokádó-nektarin saláta narancs dresszinggel, kéksajtos pirítóssal


Kétségkívül eléggé extrém ízvilág, de mindamellett nagyon finom szerintem. Nagyon tápláló étel, és a pirítóssal laktató is. Aki diétázik, az a kéksajtot kihagyhatja.

Hozzávalók:

  • 10 dkg rukkola saláta
  • 2 érett nektarin
  • 1 avokádó
  • 20 dkg kéksajt (pl gorgonzola)
  • személtenként 1 szelet teljes kiörlésű kenyér
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Az öntethez:
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál méz
  • 1 cikk reszelt fokhagyma
  • fél kisebb narancs leve
  • 1 teáskanál apróra vágott kakukkfű (lehet szárított is)
  • tengeri só (vagy himalaya)
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • Az öntet hozzávalóit összekavarjuk, kevés sóval és őrölt borssal ízesítjük.
  • A nektarint megmossuk, cikkekre vágjuk, és egy grill serpenyőben kissé megsütjük.
  • Az avokádót meghámozzuk, és szintén kisebb cikkekre vágjuk.
  • A salátát megmossuk, majd összekavarjuk a nektarinnal és az avokádóval, illetve meglocsoljuk az öntettel.
  • A kenyérszeleteket megpirítjuk, mindenikre egy kevés olívaolajat csepegtetünk, és rámorzsoljuk a kéksajtot.
  • A salátát ha szükséges, utánasózzuk, és sajtos pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: