2013. június 24., hétfő

Paradicsomos tészta (nyers)


A paradicsom az egyik legjobban lúgosító zöldségféle, ráadásul az egyik legfinomabb nyári zöldségünk. Ilyenkor érdemes minél többet fogyasztani belőle, mert nemcsak a súlyunkra van jó hatással, de valósággal orvosságnak számít.
Ebben az ételben az a legjobb, hogy a zöldség nyersen kerül bele, így teljes értékű.
Teljes kiörlésű tésztával nagyon finom, egészséges, üdítő nyári étel!

Hozzávalók:

  • 60 dkg ízletes nyári paradicsom
  • 1-1 bő evőkanál bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma (snidling)
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt színes bors
  • a tálaláshoz: teljes kiörlésű tészta, reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

  • A paradicsomot meg a fűszereket megmossuk, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk.
  • A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és enyhén megsózzuk.
  • Paradicsomszósszal, és reszelt parmezánnal tálaljuk.
A hideg mártás az ételt lehűti, de úgyis finom. Aki melegebben szeretné, az nyugodtan melegítse fel pl mikróban.

A fűszereket variálhatjuk: metélőhagyma helyett használhatunk zöldhagymaszárat. Oregánót, majoránnát, vagy bármilyen ízlés szerinti fűszert is adhatunk hozzá.

2 megjegyzés:

sedith írta...

Épp szombaton készíettem teljes kiőrlésű tésztaféléket. Mi is szoktunk ilyen nyers szószokat-leveseket enni.

Edó írta...

Aha.Gondolom jó sokat készítettetek,hogy legyen amit hozzál Nagyágra :))) Hehe