2013. május 13., hétfő

Lazacos fokhagymás bagett fürjtojással


Ehhez nincs is nagyon amit hozzáfűzni, azon kívül, hogy MMMM. Nagyon-nagyon finom :)

Hozzávalók:

  • 2 bagett
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 6-8 fürjtojás
  • 1 cikk fokhagyma
  • kevés frissen facsart citromlé
  • néhány bazsalikomlevél
  • olívaolaj
  • frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
  • A bagettet szeletekre vágjuk, és felforrósított, száraz serpenyőbe tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd mindkét felét megpirítjuk.
  • Ezután kiszedjük, és mindenik darabnak az egyik felét bedörzsöljük fokhagymával.
  • Ráhelyezünk egy-egy darabka füstölt lazacot, egy-két fürjtojás karikát, és bazsalikomlevelet.
  • Néhány csepp citromlével és őrölt borssal ízesítjük.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj, a nagy szerelmem, a lazac, egyszerűen imádom:) Ki is próbálom így is:)

Edó írta...

Jaj igen,te nagyon szereted!Így is mennyei,majd próbáld ki,tízóraira is viheted:)