2013. április 10., szerda

Medvehagymás halpogácsa kukoricabundában



A medvehagyma hallal is kitűnő párosítás, a gyerekek is nagyon megszerették. A ropogós kukoricabunda még mindig sokkal népszerűbb nálunk, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ezért ez a finom, medvehagymával ízesített halfilé is ilyen panírt kapott.
Nagyon finom, egészséges fogás.

Hozzávalók:

  • 50 dkg halfilé (fagyasztott)
  • 3 dkg szikkadt kenyér
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg medvehagyma (kb 10 levél)
  • 15 dkg kukoricapehley
  • kevés tej
  • só, őrölt bors
  • kókuszzsír (olaj) a sütéshez 
Elkészítése:

  • A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd papírtötlővel leitatjuk róla a nedvességet.
  • A kukoricapelyhet finomra aprítjuk. Aprítógép hiányában tegyük két fólia közé, és húsklopfolóval zúzzuk porrá. Nem baj, ha szemcsésebb marad.
  • A kenyeret egy kevés tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hallal, meg a medvehagymával együtt aprítógében masszává aprítjuk (vagy ledaráljuk).
  • Ezután hozzáadjuk a tojást, 2-3 evőkanál kukoricapelyhet, sót és borsot, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell megijedni, a massza egészen lágy, de a kukoricapehelybe téve könnyen formázható.
  • A masszából nedves kézzel golyókat formálunk, majd kézzel kilapogatjuk, és kukoricapehelybe forgatjuk.
  • Forró kókuszzsírban (olajban) aranyszínűre sütjük.
  • Egyszerű salátát készítettem mellé (ruccola és lila saláta) melyet egy kevés aromás olívaolajjal, és lime levével ízesítettem.

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Igen-igen jó kis recept! Köszi! ;-)