2013. április 4., csütörtök

Eper carpaccio


A carpaccio eredetileg valamilyen vékonyra szelt nyers húsból készül, leginkább bélszínből. Mostanság viszont más alapanyagból is divatos készíteni, akár gyümölcsből is.
Ez az eperből készült pikáns kis saláta nagyon finom, igazán kényeztető, és könnyű fogás, érdemes kipróbálni!


Hozzávalók (1 személyre):

  • 20 dkg eper
  • néhány bazsalikomlevél
  • 10 ml balzsamecet
  • 0,5-1 teáskanál méz
Elkészítése:

  • Az epret és a bazsalikomot megmossuk. 
  • A mézet megmelegítjük, és összekavarjuk a balzsamecettel.
  • A szeletekre vágott epret a bazsalikomlevelekkel egy tálra rendezzük, majd meglocsoljuk a mézes ecettel.
  • Színes őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Csak ránézek és összefut a nyál a számban! Látványnak is csodás de az íze is biztos finom. Környékünkön annyira még nincs eper így nem tud idegesíteni az hogy mennyire drága?:-))

Edó írta...

Ízre merész,de nagyon finom.Nálunk már egy hónapja van eper,persze még csak import,és nagyon drága.Dehát a küldetést is teljesíteni kell:)És hát már ki is voltunk rá éhezve..majd csak jön az igazi is:)