2013. április 20., szombat

Avokádós, epres saláta olajos magvakkal


Talán egy picit merésznek tűnik ez a kombináció, de ízben nagyon is harmónikus, finom.
És nemcsak tápértékben gazdag, hanem színvilágában is. Az olajos magvaktól nemcsak finomabb, hanem sokkal táplálóbb is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vegyes saláta (ruccola, zöld- és lila fodros)
  • 5 labodalevél (lila, csak a szín kedvéért)
  • 1 avokádó
  • 7-10 dkg eper 
  • 1-1 evőkanál tökmag, lenmag, szezámmag
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • 2 teáskanál méz
  • zöldcitrom leve ízlés szerint 
  • só, őrölt bors
Elkészítése:
  • A salátát, a labodát, az epret megmossuk, az avokádót pedig meghámozzuk.
  • Az olajos magvakat száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, az intenzívebb íz miatt.
  • Ezután veszünk egy nagy tálat, beletépkedjük a salátaleveleket és a labodát. Az epret meg az avokádót csíkokra vágjuk, és a magvakkal együtt szintén a tálba dobjuk.
  • A mézet, a citromlevet, és az olajat összekavarjuk, a salátára öntjük, és kézzel összeforgatjuk.
  • Enyhén megsózzuk, és borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések: