2013. március 25., hétfő

Zsuzsi szelet


Nagyon finom, kiadós sütemény, a gyerekek is nagyon szeretik. Mézes lapok, vaníliás krémmel töltve, csokoládémázzal borítva. Nálunk egy nap alatt elfogyott :).


Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg méz
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
  • 1 l tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítése:

  • A mézet a cukorral és a vajjal, folyamatosan kavargatva, összemelegítjük.
  • Levesszük a tűzről, belekavarjuk a tojásokat, majd a kakaóval és a szódabikarbonával elkevert lisztet.
  • A tésztát fóliába csomagoljuk (nagyon lágy), és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  • A krémhez a pudinport a cukorral a tejben megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákavarjuk a vaníliával kikavart vajat.
  • A tésztát  három egyenlő részre osztjuk, és egyenként vékony téglalapokra nyújtjuk.
  • Tepsi hátán szerre kisütjük, 8-10 perc alatt.
  • A mázhoz a tejszínt a csokoládéval lassú tüzön összemelegítjük.
  • Ezután a krémmel betöltjük a lapokat, és a tetejére kenjük a csokoládémázt.
  • Legalább 1 órát puhulni hagyjuk a süteményt, utána szépen szeletelhető.
Eredeti recept itt.

Nincsenek megjegyzések: