2013. február 9., szombat

Köménymagos padlizsánsaláta


A nyáron lefagyasztott padlizsán egész évben jól jön, s bár majonézesen jobban szeretjük, így jóval kalóriaszegényebb, és így is nagyon finom. Főként pirítóssal.
Az ízesítést mindenki a maga ízlése szerint alakíthatja, a recept csak irányadó.

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán (ilyenkor fagyasztott)
  • 1 fej lilahagyma 
  • 2 teáskanál mustár 
  • 4 evőkanál (olíva)olaj 
  • 1-2 teáskanál köménymag 
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A padlizsánokat tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben megsütjük. 
  • Amikor az aljuk feketedik, akkor másik oldalára forgatjuk, míg teljesen át nem sül. Akkor jó, ha kissé szenes. 
  • Ezután kivesszük egy hideg vízzel töltött edénybe, és a héját lehámozzuk. 
  • Egy nagyobb lapítóra helyezzük, és hagyjuk néhány percig, hogy a leve kifollyon. 
  • Fakéssel nagyon apróra zúzzuk, és egy tálba helyezzük. 
  • Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a mozsárban zúzott köménymagot, majd a többi hozzávalóval együtt kikavarjuk.
  • Tipp: A padlizsán a szabadban, szénen sütve a legfinomabb. Nagyobb mennyiséget is lesüthetünk, és műanyag tasakokba téve lefagyaszthatjuk. A krémet botmixerrel is pürésíthetjük.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Tisztára tönkre teszel, TE csaj!

:D

Edó írta...

Há' én mé' te? :DD