2013. január 19., szombat

Hagymás-almás csirkemell



A csirkemell úgymond az egyik legtorelánsabb húsféle, hisz jól variálható, szinte bármilyen formában gyorsan és könnyen elkészíthető.
A hús-gyümölcs páros az egyik legnagyobb kedvencem, ezért most almásan készítettem csirkemellet. Igazán zamatos, harmónikus étel, ugyanakkor egészséges, és a plusz kilóktól sem kell tartanunk, ha köret nélkül fogyasztjuk.


Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 közepes alma
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A csirkemellet megmossuk, kisebb csíkokra felvágjuk.
  • A hagymát meghámozzuk, és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk.
  • Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, és felszeleteljük.
  • Egy serpenyőben, a kókuszzsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, és együtt addig pároljuk, amíg a hús a levét majdnem teljesen elfőtte.
  • Ekkor hozzáadjuk az almát, megsózzuk és borsozzuk, majd néhány perc alatt összepároljuk. Az alma maradjon roppanós!
  • Rizsköret illik mellé, de magában fogyasztva is nagyon laktató!

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Finom és egyszerű ebéd!:))