2012. december 21., péntek

Kókuszos szaloncukor




Hozzávalók:
(kb 35 darabhoz)
  • 30 dkg fehércsokoládé
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál (kókusz)tej
  • 30 dkg étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítése:

  • A fehércsokit megolvasztjuk (mikróban vagy gőz fölött), és összekavarjuk a tejjel meg a kókuszreszelékkel.
  • A masszát egy kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy formázható legyen, ezután kisebb hengereket készítünk belőle.
  • Az étcsokoládét felolvasztjuk, belemártjuk a kókuszhengereket, és sütőpapírra tesszük dermedésig (hűtőszekrényben). 
  • Ezután tetszőleges díszpapírba csomagoljuk. A legegyszerűbb vékonyabb fajta fehér sütőpapírba, és alufóliába csomagolni.
  • Akár egy héttel hamarabb is elkészíthető, de amíg a karácsonyfára kerül, érdemes hűtőszekrényben tárolni.
  • Hamar és könnyen elkészíthető!

Nincsenek megjegyzések: