2012. november 5., hétfő

Szezámmagos lencsepástétom


Finom, egészséges kenyérre kenhető pástétom, ízre nagyon hasonlít a humuszra - talán a szezámmag miatt. Ez viszont akár el is hagyható, így viszont finomabb szerintem.
Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, előételként.


Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt lencse 
  • 2 babérlevél 
  • 1 kis fej hagyma 
  • 2 evőkanál szezámmag 
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • 1 teáskanál kókuszzsír 
  • só, őrölt bors
Elkészítése:


  • A lencsét babérleveles vízben megfőzzük és leszűrjük (20 dkg-át kimérünk), a szezámmagot pedig száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk. 
  • Ezután a hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, majd az összes hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Hidegen, friss paradicsommal és teljes kiörlésű kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.
  • Tipp: A lencse főzőlevét ne öntsük el, mert szükség szerint ezzel hígíthatjuk a pástétomot.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon finom lehet, egyébként is imádom a pástétomokat!
Válasz a megjegyzésedre: utántöltős csészéim vannak :D

Edó írta...

S milyen jókat lehet belőlük kávézni!!:))