2012. október 31., szerda

Sütőtökös őszi ragu tésztával


Szerencsés időszakban vagyunk, ami a zöldségeket illeti, mert ilyenkor még igencsak bőséges a kínálat.
Érdemes hát ilyen fajta ételeket készíteni, egyrészt, mert a zöldséget tartalmazó ételek a legfinomabbak, másrészt pedig tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Ez a könnyen elkészíthető, ízletes fogás fölösleges kalóriák helyett inkább magas tápértékkel rendelkezik.

Ami azt illeti, ezt az ételt teljes egészében élvezhettem, hisz még csak el sem kellett készítenem. Az én egyetlen dárga nővérkém készítette, aki mostanában itthon van, velünk. És ez mind olyan jó! :)


Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg káposzta
  • 5 dkg spenót
  • 1 sárgarépa
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • ázsiai fűszerkeverék (vagy pl kakukkfű, majoránna stb)
  • 1 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
  • 1-2 dl tejföl
  • só, bors
Elkészítése:

  • Egy serpenyőben a kókuszzsíron párolni kezdjük a kockára vágott sütőtököt. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd rendre a vékony csíkokra (julienre) vágott répát, káposztát, és a szeletekre vágott gombát.
  • Együtt pároljuk néhány percig, hogy a zöldségek maradjanak roppanósak.
  • Ezután a tűzről levesszük, hozzáadjuk a csíkokra vágott spenótot, a tejfölt, illetve megfűszerezzük.
  • Teljes kiörlésű tésztával fogyasztjuk.
Még egy példa arra, hogy hús nélkül is lehet finomat, egészségeset, laktatót enni.

Nincsenek megjegyzések: