2012. szeptember 7., péntek

Szardíniás saláta kaprival



Nagyon finom, laktató, tápértékben gazdag, de kalóriában szegény saláta. Aki a kapribogyót nem szereti, az el is hagyhatja. A szradíniát pedig helyettesíthetjük másfajta hallal is.
Friss korianderzölddel is finom lehet!

Hozzávalók:

  • 5-8 dkg salátalevél tetszés szerint (itt fejes saláta és rukkola)
  • 8-10 dkg szardínia (konzerv, olaj nélküli)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • néhány szem zöld olívabogyó
  • az öntethez:
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál magos mustár
  • 1 teáskanál balzsamecet (vagy citormlé)
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
  • A salátaleveleket megmossuk és csíkokra vágjuk.
  • A halat kisebb darabokra, az olajbogyót és a hagymát szeletekre vágjuk.
  • Ezután midnent egy nagy salátástálba teszünk, ráöntjük az öntetet és összekavarjuk.

Nincsenek megjegyzések: