2012. február 16., csütörtök

Mediterrán csirkeragu


Sokat gondolkodtam, milyen címet adjak ennek az ételnek. Aztán arra jutottam, hogy mivel jócskán van benne bazsalikom, meg aszalt paradicsom, talán helytálló lehet a mediterrán megnevezés.
Minden esetre nagyon finom, mindenkinek nagyon ízlett. Spagettivel és teljes kiörlésű tésztával fogyasztottuk, ki amivel kérte.
Ja! Az aszalt paradicsomot Évától kaptam Ivóban, nagyon örülök neki, mert imádom! Köszi Éva, mégegyszer :)

Hozzávalók :
  • 70 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál apróra vágott aszalt paradicsom (simán mehet bele több is)
  • 3 dkg bazsalikomlevél
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • 1 evőkanál mandula
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • parmezán sajt
  • só, bors
Elkészítése:
  • A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és a kókuszzsíron fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a reszelt fokhagymát, illetve sózzuk és borsozzuk.
  • A bazsalikomot megmossuk, majd a mandulával és az olajjal együtt késes aprítóban felaprítjuk.
  • A húshoz adjuk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  • A tésztát vagy a spegettit kifőzzük, összeforgatjuk kevés olívaolajjal, majd a ragu mellé tálaljuk. Megszórjuk reszelt parmezánnal.
Igazi illatos, könnyű, olaszos egytálétel.

1 megjegyzés:

Kata írta...

Nagyon tetszik! Szerencsés kis családod van, hogy ilyen finomakat ehetnek :)