2011. június 12., vasárnap

Rebarbarás eperlekvár


A bodzás lekvár mellett még készült rebarbarás is, mert szerintem az eper-rebarbara is remek páros. Bár a rebarbarát én annyira nem érzem ki a dzsemből, mindenképp más, mint a hagyományos eperdzsem. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 1,20 kg eper (tisztítva,,mosva)
  • 40 dkg rebarbara
  • 70 dkg cukor
  • 1,5 csomag extra gelfix (2:1)

Elkészítése:
  • A rebarbarát alaposan megmossuk és hámozás nélkül kisebb kockára vágjuk. Az eperrel együtt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a gelfixet, majd felforraljuk.
  • Kb.5 perc főzés után egy kiskanállal kiveszünk és ha kihűlés után megfelelő állagú, akkor a dzsem elkészült.
  • Száraz, steril üvegekbe öntjük, az üvegeket fejre állítjuk és kihűlés után mehetnek a kamrába.
Ebből a mennyiségből 2 nagy- és 3 kicsi üveg dzsem lesz.

Nincsenek megjegyzések: