2011. április 11., hétfő

Sonkás spenótsaláta


spenótból készült saláta egyik kedvencem, szerintem a nyers spenót sokkal finomabb a salátánál.
Rengeteg variációban szoktam készíteni, mert a gyerekek is szeretik. Szinte bármi kerülhet bele, ami épp kéznél van.

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss spenótlevél
  • 10 dkg préselt csirkesonka
  • 2-3 fej retek
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál tejföl
  • pár csepp tökmagolaj
  • pár csepp balzsamecet
Elkészítése:
  • A spenótleveleket megmossuk, kicsavarjuk, egy tálba tépkedjük.
  • Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, retket és sózzuk.
  • A többi hozzávalót összekavarjuk, majd a salátához forgatjuk. Tetszés szerinti magokkal megszórjuk: len, szezám, napraforgó stb.
Nagyon finom, vitamindús saláta, akár vacsorának is megteszi és nem kell félni, hogy elhízunk :)

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda színek