2011. február 18., péntek

Sárgaborsó krém


Nagyon hamar elkészül, nagyon-nagyon finom egy szelet pirítóssal, zöldségekkel. Reggelire, vacsorára, tízóraira. Ha kell egy kis változatosság.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv sárgaborsó (talán 140 g)
  • fél fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál tejföl (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál szezámkrém (elmaradhat)
  • só, bors
Elkészítése:
  • A konzerv levét leöntjük, a borsót szűrőbe téve átmossuk. Én nem főztem, de aki így nem szereti, az megfőzheti. 
  • Egy tálba tesszük, hozzáadunk mindent (hagymát apróra vágva) és botmixerrel pürésítjük. Zöldfűszerrel meg lehet spékelni, illetve majonézt lehet hozzáadni, ki ahogy szereti.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Én csak most egy hónapja főztem életemben először sárgaborsót, de ezt a krémet is ki kell próbálnom