2011. február 8., kedd

Judo torta


Rendelésre készült, egy 14 éves fiú születésnapjára. A tortán lévő két judós a férjem alkotása, a többi az én művem.

Hozzávalók:

A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 2,5-3 dl habtejszín (hulala)
  • ízlés szerint rumaroma
  • kevés tej
A díszítéshez:


Elkészítése:
  • A kihűlt piskótákat lapokra vágjuk és meglocsoljuk rumos vízzel.
  • A gesztenyepürét villával áttörjük, kevés tejjel elkavarjuk hogy krémesebb legyen, rumaromával ízestjük.
  • A tejszínt kemény habbá verjük és lazán a gesztenyepüréhez forgatjuk. 
  • A krémmel betöltjük a tortalapokat, kevés krémet félreteszünk és ezzel vékonyan bekenjük a torta külsejét.
  • A fehér fondantot kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát, majd szürkére színzett fondantból "szőnyeget" készítünk. A torta közepére helyezzük.
  • A figurák alapból fehér fondanttal készültek, fejük, kezük, lábuk nesszkávéval színezett fondant. Egyik fekete, másik zöld övet kapott, hajuk feketére színzett fondant. Egymásra lettek építve, először a fekvő figura készült el.

  • Miután a figurák kiszáradtak, felhelyezzük a tortára és az egészet vízzel átkenjük.
  • Kb.20 szeletes, 3 kilós torta.

10 megjegyzés:

Ottis írta...

Jó lett, ügyesek vagytok!

Gál Edith írta...

Háááát, le minden kalappal előttetek!!!:)

Alíz, Erdélyből írta...

Előd egy elveszett tehetség, biztasd, hogy blogoljon ő is! :)))) Ez még annál is jobb, mint amit elképzeltem. :)

Mary írta...

Nagyon jó párost alkottok.:)
Szép lett a torta!:)

Gesztenye receptjei írta...

Nagggyon jóóó!
Nagyon ügyesek vagytok együtt:-))

Judit írta...

Igazi csapatmunka! Szép! :-)

Edó írta...

Köszi Otti,Edith!

Alíz,hát mondom én,problémamegoldásban sokkal jobb nálam:)

Mary,Gesztenye,Fahéj,a csapatmunka jellemző ránk,minden helyzetben együtt "játszunk":)

Jutka írta...

Szuper a torta, Gratulálok!

Bianka írta...

Nagyon ügyesek vagytok

Vali írta...

Ez igen Gratulálok. Nagyon ügyesek vagytok.