Nagyon szeretem a gyümölcs-hús párosítást, sajnos csak ritkán készítek, mert a férjem nem eszi. Viszont én és a gyerekek imádjuk. Ez az étel nagyon izgalmas ízvilág, így még a sima rizs is nagyon finom tud lenni, amit egyébként annyira nem szeretek. Ezzel a szósszal viszont isteni lett, egyszerűen imádom ezt az ételt.
Hozzávalók:
- 1 db.csirkemellfilé
- 5-6 db. sárgabarack
- 2 ek méz
- 0,5 dl tejszín
- só, bors, csipet fahéj
- kevés vaj a sütéshez (v. olivaolaj)
Elkészítés:
- A csirkmellet szeletekre vágjuk, fóliaval letakarjuk és enyhén klopfoljuk. Nem kell vékonyra, csak a rostokat lazítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben vajat hevítünk, rádobunk 2-3 cikk szétnyomott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd kiszedjük.
- A hússzeleteket kisütjük, vigyázzunk, hogy ne száradjanak ki. Amikor kezdenek pirulni, akkor nem sütjük tovább (3-4 perc). A visszamaradt vajba dobjuk a felkockázott barackokat, megpároljuk.
- Ezután pürésítjük (de így is maradhat) és visszatesszük serpenyőbe.
- Ízesítjük, hozzáaadjuk a mézet (aki édesebben szereti, az még tehet) és a tejszínt. Összeforraljuk.
- A húst tálra rendezzük, mellé a szószt és párolt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom, ínyenceknek való. Mint én :) Kisfiam magára megette a maradék szószt.