2010. november 23., kedd

VKF! 38. - 3. Rész: Édes és sós desszertek reformosan / plusz stafétaátadás

Elérkeztünk a 38. VKF! utolsó, legartalmasabb részéhez. Következzenek finomságok, édességek, sütemények édes és sós változatban, egészségesen. Nagyon bő a választék, remélem mindenki talál magának megfelelőt. Én személy szerint az összeset megkóstolnám, remélem lesz alakalmam kipróbálni előbb-utóbb.



Ms.Poppy reggeli gyümölcskenyere már ránézésre étvágygerjesztő, szerintem képes lennék az egész mennyiséget rögtön elpusztítatni :) Tulajdonképpen kenyértésztára pakolt almás tölteléket, de sokféle töltelékkel variálható.





Igazán guszta ez az aszalt áfonyás biscotti, ami tulajdonképpen kekszet, kétszersültet jelent, szintén Ms.Poppy alkotta ezt a gyönyörűséget. Tökmag is van benne, nagyon izgalmas!






Erről a svéd almáspitéről már nem is beszélve, mert Ms.Poppy igen ötletes volt e témában :) Zsírszegény, teljes kiörlésű lisztből készült, ezért jóval egészségesebb a hagyományos pitéknél. És mennyivel finomabb lehet!!





Emese is háromféle süteménnyel készült, elsőként itt az issssteni meggyes pite, graham liszes változatban, csupa egészséges hozzávalókból. Nagyon mutatós!





Reformosította az omlós süteményt, zab- és köleslisztből készült és még a lekvár is cukormentes! Na erre tessék gombot varrni :)






Na és ezek a diós patkók!! El tudom képzelni az illatát s milyen jó lehet bűntudat nélkül patkózni :) Emese ezt is refomosan készítette, hát, nem csoda, hogy a párjával olyan sokat fogytak!A karácsonyi nagy zabálások mellé nagyon jó ötlet.





Duende is nagyon kitett magáért, sütőtökből, nyírfacukorral és dióval ízesítve olyan isteni sütőtökkockát varázsolt, hogy nézni is csoda.







Csenge nagyon egyedi és pikáns szilvatortát készített, teljesen diétás, és nagyon különleges összetevőket tartalmaz. Nagyon tetszik!






Lora körtés süteményt hozott, morzsás verzióban, csupa teljes értékű alapanyagokból. A gyümölcstől még másnpara is nagyon szaftos marad és még kardamom is van benne!








Az örök kedvenc csokis-zabpelyhes kekszet gondolom mindenki ismeri. Ezt itt Dia készítette, szerintem bármikor jó, ha van otthon kéznél egy kis zabpehely, nagyon sok rostot és vitamint tartalmaz.








Amikor elolvastam Mandy Tarragon bejegyzését a reformosított narancsos keksz történetéről, hát, komolyan mondom, nagyon élveztem minden betűjét :) Szerintem nagyon fncsi!






Pocak Panna banános energiagolyókat készített, roppant egyszerű az egész és valóban fel lehet pörögni tőle. Olyan, mintha a vizen csónakáznának a golyók, nagyon harmónikus fotó!









Aztán biscottit sütött, őszi hangulatban, mely glutén, laktóz- és cukormentes. Rengeteg finomságot rejt!








BioBrigi elképesztő dolgot művelt: hajdinalisztből tökéletes piskótát sütött és aszalt gyümölccsel gazdagította. Hú, ezt nagyon megkóstolnám!







ZsóFakanál egészséges máglyarakást készített, hát szerintem ez issssteni finom lehet, és valóban nagyon laktató is.







És íme egy kalács reformosan. Judit rózsakalácsa nemcsak nagyon mutatós, hanem izre is elképesztő lehet, lám, kalácsot is lehet egészségesen készíteni!







Ez itt Bianka mákos gubája, teljes kiörlésű tönkölykifliből almaszósszal!! Micsoda összetevők, micsoda ízek kéremszépen!!








S ha már mák, akkor itt van Rita máktortája, teljesen lisztmentesen, egy kis házi baracklekvárral. Szerintem tökéletes, nem mondanám meg, hogy nincs liszt benne!





Ebbe a műzlikenyérbe Alexandra elképesztően sok mindent belecsempészett. Nagyon különleges és nagyon érdekes özetevőket tartalmaz, szerintem kész ízorgia és kicsattanó egészség.
Glutén-, tej- és lisztmentes!








Selectfood először medvehagymás, lenmagos pogácsát készített, burgonyásan, aztán








Rizses süteményt sütött, nagyon sütőtökösen. Elképesztő fotók és elképesztő finomságok!








Na és ezt tessék nézni: műzli házilag! Becca nagyon változatos hozzávalókból készítette, sokféle magból és aszalt gyümölcsből. Elfogadnám reggelire, az biztos!






Ennek a finomságnak még a neve hallatán is elcsábulok: kakaós-fahéjas-kardamomos csiga, by Mézigörl. Graham liszből készült, tehát rostot is bőven tartalamaz.







És számomra egy újdonság: házi granola, joghurttal és aszalt szilvával. Eddig nem találkoztam hasonlóval, de elképesztően finomnak hangzik! Mézigörl készítette, le a kalappal!





És hát le az összes kalappal mindenki előtt, nagyon ötletesek, kreatívak voltatok és külön örülök annak, hogy a szabályokat is betartottátok. Remélem nem felejtettem ki senkit, de ha véletlenől igen, akor kérlek szóljatok!
Egy szuper kis gyűjteményünk lett, igaz nagyon csorog a nyálam, de legalább kéznél van minden s már csak el kell szépen készítgetni mindet. Aztán élvezni az evést.

Én a magan részéről nagyon élveztem, és ismét meg szeretném köszönni Alíznak a felkérést és a bizalmat. Remélem sikerült teljesítenem háziasszonyi feladatomat és számotokra is hasznos lesz.

Rögtön továbbítanám is a stafétát, ezúttal Edithet, a Gál Edith a konyhában c. gasztroblog szerzőjét  szeretném felkérni a VKF! 39. háziasszonyának. Biztos vagyok benne, hogy valami szuper kis témát talál ki, úgyhogy sok türelmet kívánok és sok sikert a pályázóknak!

Köszönöm, hogy velem tartottatok!

15 megjegyzés:

Vali írta...

Szuperek a receptek. Edokám köszönjük a munkádat.

Edó írta...

Vali,nagyon kedves vagy,szívesen,nagyon élveztem:)

Mónika írta...

Edó!

Köszi a receptgyűjteményt, amiből jócskán tudok válogatni!
Olyan jó így együtt ez a sok finomság,és még keresgélnem sem kell, max csak nálad!
:)
Puszilunk benneteket,
Móni

Ms. Poppy írta...

Nagyon színes lett az összefoglalód, igazán élvezet volt végiglapozni, szemezgetni a finomságok között. A téma szuper volt, és nagyon jó, hogy ennyi blogger igyekszik az egészségesebb vonalat szem előtt tartani.
Köszönet a témáért és az összefoglalóért is!:)

Mézigörl írta...

Én is köszönöm a munkádat! Ötletes, receptek, szuper beszámoló! És már izgatottan várom az újabb fordulót! :))

Edó írta...

Móni,legalább gyakrabban jüssz hozzám:)Puszik nektek is!:)

Ms.Poppy,szuper gyűjtemény lett,mert ti igazán kitettetek magatokért.Élmény volt megcsinálni:)

Ritmus írta...

Én is köszönöm, valóban jó kis reformos sütik kerekedtek! Köszönöm, hogy részt vehettem benne! :D

bodzablog írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz:) Blog ide vagy oda, ezeket nyomtatott formában is el kell tennem a gyűjteményembe :))) Köszönjük Edó a lelkes összeállítást!
Emese

Helga írta...

Jaj, mennyi finomság egy helyen!!!!Megyek megvasarolni az alapanyagokat, aztan jöhet a kipróbálás! Köszönjük szépen, Edó a munkádat, igazi angyal vagy, szuper témát választottál.

Edó írta...

Ritmus,én köszönöm,hogy részt vettél!!:)

Emese,megéri kinyomtatni szerintem is.Örülök,hogy hasznos volt a munkám!

Helga,köszi neked is,úgy látom valóban megérte megcsinálni:)

Dia írta...

Ez igen! Tényleg szép munkák!

Ottis írta...

Edó, köszönjük az összegzést!
Edith gratulálok!

Bianka írta...

nagyon jó összefoglaló, remek pályázatok :)

Gál Edith írta...

Otti, köszi! :)

Gál Edith írta...

Edóka!
Nagyon köszönöm a bizalmat!! Megtiszeltetés nekem -még aránylag kezdő gasztrobloggernek- ez a felhivás és törekszem, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, hogy "elődeimhez" hasonlóan, jó munkát végezzek!
Hamarosan jövök a legújabb témával!
Mindenkinek szép napot kivánok!