2010. november 21., vasárnap

VKF! 38.- 2.Rész: Reform főételek

Folytatom a sort a főételekkel. Ebben a kategóriában több recept lesz, viszont reformos desszertet küldtetek a legtöbbet. Innen is látszik, hogy egészségesen étkezni nemcsak salátán lehet, hanem bármilyen ételt reformálhatunk. No de nézzük akkor hogy pl. milyen ebédet tegyünk a asztalra, hogyha fontosnak tartjuk az egészségünket és nagyon fincsit szeretnénk enni:




Elsőként G.Edith készített zöldbabpörköltet burgonyaropogóssal, fokhagymásan. Szinte érzem az illatát, ízét! A sütéshez lehetőleg használjunk kevés olívaolajat.



Vali úgy döntött, hogy kissé erotikusra veszi a figurát, és "teljes mellbedobást" készített, ami igazán ínycsiklandó és mutatós is. Salátával kitűnő ebéd, viszont a baconnal csínyján, mert zsíros és lehetőleg sovány tejszínt használjunk. Szeletekre vágva szendvicsnek is tökéletes!







Dóra hajdinából készített pogácsát és egy sor különleges fűszerrel ízesítette. Snidlinges joghurtos mártogatóssal tálalta, hát én nagyon bezabálnék belőle :))








Íme újabb ötlet hajdinára. Ms.Poppy nagyon találékony volt és mézes-narancsos csirkével kombinálta a zöldséges hajdinát. Hogy ez milyen színes és izgalmas menü!






Hajdina után köles: Emese zsírégető pizzákat készített köleslisztből, megpakolta mindeneféle finomsággal és mediterrán módon fűszerezte. Kétféle pizza közül is választhatunk.






Aztán spenótlvest főzött fetával, ami rendkívül gyors, finom és nagyon egészséges.





Ha nagyon éhesek lennénk, akkor fogyaszthatunk mellé lenmagos köleskenyeret, mert Emese erre is gondolt :) Gyönyörű, tökéletes kenyér, szinte érzem az illatát! És a teteje is milyen szép!







Ez itt Selectfood tökéletes mindennapi kenyere, amit saját kezűleg gyúr, formáz és lerben süti. Nagypn hamar összedobható és egyáltalán nem macerás. Rengeteg finom, értékes magot tartalmaz, teljes értékű kenyér.



Na itt már teljesen kész vagyok, ettől a gombás-pulykás lasagnetől...Emese maga készítette a tésztát (állítólag szerelemből?!), kölesliszt, rozsliszt is van benne, egyszerűen fantasztikus!






Na ezt nézzétek! Ugy-e milyen gyönyörű, mintha egy képeslap lenne. Pedig ez Duende puliszkája (polenta), grillezve!Azt írja, hogy natúran, egy kis tejjel leöntve szereti a legjobban, hát mitagadás, én is imádom, főleg megtoldva még egy kis tejföllel:) Nemcsak sajttal, túróval, de lekvárral, mézzel is isteni!






Orsi, a Delish blog írója édesburgonyát sütött, spenóttel, fetával töltve, ráadásul micsoda fotó! Szívesen elfogadnám csak a spenótleveleket is a képről :)







Juci borjúmájat készített mustárosan, sült céklával, renkívüli dresszinggel öntözve. A céklákat sárgarépával és almával töltötte, nagyon ötletes, nagyon színes, nagyon ízes.





SEdith halfilé darabkákat tűzdelt nyársra, pikáns mártással locsolgatta és kevés kukoricaolajban sütötte. Köret nélkül, kenyérrel és savanyúsággal fogyasztva a szétválasztós étrendbe is beillik.



Anyatigris tönkölytésztával ajánlja a csirkemellet, Sztroganov módra. Nagyon kiadós főétel, de egészséges és nem hízlal. Nem utolsó sorban hamar elkészíthető. Nagyon guszta! Mivel rám bízta a választást, én ezt a receptet választottam.






ZsoFakanál is reform módra főzött, mégpedig rizottót gombásan, kakukkfűvel. Laska- és siitake gomba, valamint egyéb nagyon igényes összetevők teszik ezt az ételt igazán egyedivé, különlegessé.







Ami csirkecombokat pácolt, majd pataki tálban sütötte némi fokhagyma és brokkoli társaságában. Köretnek vadrizst főzött, melyhez a héjában sült fokhagymát is hozzáadta, hogy még finomabb legyen, Maga a tökély! És milyen mutatós!






Na, most nyugodjatok meg, ha tudtok, ennyi bőség láttán :)) De készüljetek, mert amit a desszerteknél láttok majd, na az nem lesz semmi! :P

6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Hűűű, mennyi finomság készült itt! Éhes lettem, de nagyoooon! :)))

Dia írta...

Vááóóó! Igen jó kiírás volt!

Bianka írta...

Micsoda egészséges finomságok

4Gyerek írta...

Edó! Isten tartson meg a témádért, fél évig ide fogok járni ihletet meríteni. Veszem a kis listám amit a doki ad majd kórházból való távozásomkor, s akkor napi rendszerességgel emelem a nézettségi számot az oldaladon.
Egészséget mindenkinek!

duende írta...

Szuper forduló ez Edó, nagyon sok jó recept van! :)
És klassz a fejléced! :)

Edó írta...

Lányok,nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat,örülök hogy nektek is tetszik!

Duende,ami a fejlécet illeti,én is csak most látom,férj az este készítette.Mondjuk én nem vagyok elégedett,de majd beszélek vele:)