2010. október 24., vasárnap

Nyers céklasaláta


Most van a céklának szezonja, gyakran készíthetünk belőle egyszerűen céklasalátát, ami sültek mellé tálalhatunk. Akár magában is nagyon finom, aki szereti, s ha pár üveggel elraktározunk télire, akkor szezon után is bármikor előkaphatjuk. Elkészítése gyerekjáték.

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vagy 4 kisebb cékla
  • 1 kisebb torma 
  • 2 evőkanál ecet 
  • 2 evőkanál cukor 
  • fél kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt kömény
Elkészítése:
  • A céklát és tormát meghámozzuk, lereszeljük. 
  • A többi hozzávalóból elkészítjük a saláta levét, majd osszekeverjük a zöldségekkel.   
A cékla igen erős méregtelenítő hatással rendelkezik, ugyanis tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. Hűléses betegségek idején fogyasszunk nyers céklalét, de rendszeresen fogyasztva nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében. A céklához jól passzol a torma, alma, salátákhoz is kombinálhatjuk más gyümölccsel, zöldséggel.

2 megjegyzés:

Juci írta...

Nyersen a levét sokáig itta édesanyám, a műtét után...
Az enyémek csak sülve vagy megfőve fogadják el!!

Bianka írta...

Még csak főve ettem, de így is finom lehet