2010. július 14., szerda

Húsleves palacsintabetéttel


Ezt a fajta levesbetétet nővérkémtől tanultam, mivel ott, ahol ő lakik, igazi specialitás íly módon készíteni a húslevest. Mi nagyon szeretjük, legalább nem mindig a megszokott laska/galuska szerepel a levesben. A gyerekek nagyon szívesen eszik, nemhiába, tudnak valamit az osztrákok :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg marhahús és csont (lehet disznó is, de az ottaniak marhahússal készítik leginkább)
  • pár szem feketebors 
  • só 
  • 25 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, hagyma, fokhagyma, zellerzöld, karalábé, zöldpaprika. 
  • a palacsintabetéthez: 6 dkg liszt, 2 tojás, 70 ml tej, 1 evőkanál olaj, csipet só.
Elkészítése:
  • A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hússal együtt hideg vízben főni tesszük. 
  • Amikor a hús megpuhult, a levet leszűrjük, zsírját leszedjük. Könnyebb dolgunhk van, ha megvárjuk amíg teljesen kihűl a leves és a zsír megfagy a tetején.
  • A palacsintákhoz a hozzávalókat simára kavarjuk, pár percig állni hagyjuk. 
  • Olajazott serpenyőben egyenként kisütjük, majd feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk. 
  • Tányérba szedjük, majd ráöntjük a forró levest. Petrezselyemzülddel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.
Nagyon ritkán főzök húslevest, pedig praktikus étel, mert a főtt zöldségekből még egy másdik fogást is össze lehet dobni. Általában franciasalátát (böfföt) készítek ilyenkor, így ha vendégek érkeznek, már csak egy kis főtt/sült husi kell melléje és megvan egy egész menü.
Ebből a husiból most valami más készült, hamarosan jövök vele :)

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Már rég óta ki szeretném próbálni milyen így. nagyon guszta