2010. június 7., hétfő

Reform barackos joghurttorta


Már készítettem nemrégiben egy hasonló jellegű tortát, nagy sikere volt. Ezúttal apukámnak készült, születésnapjára. Barackosan készítettem, fő szempont volt, hogy egészséges és finom legyen.
A torta most is nagyon sikeres volt, és örülök, mert a gyerekek is szívesen eszik ilyen formán. Aki nem szereti a teljes kiörlésű liszt ízét süteményben, annak nem ajánlom. Nálunk elég rendszeres a használata, ezért a gyerekek már kiskoruktol hozzászoktak az ízéhez.


Hozzávalók:

Reformpiskótához itt.

Krémhez: 
  • 2 nagy doboz natúr joghurt
  • 1 tasak zselatin (10 g)
  • 5-6 ek. nádcukor
  • 2 dl tejszín (elmaradhat)
  • pár darab sárgabarack
Elkészítés:
  • A krémhez a barackokat alaposan megmossuk, kockára vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal, cukorral, zselatinnal.
  • Lassú tüzön felmelegítjük, de forralni nem szabad. A tejszínt felverjük és a krémhez kavarjuk.
  • A piskótát cukros vízzel meglocsoljuk, majd ráöntjük a joghurtos krémet és pár órára hűtőszekrénybe állítjuk, hogy megdermedjen.
  • Miután a krém megkeményedett, tetejét kirakjuk sárgabarack szeletekkel, megszórjuk mandulával és zöld kókusszal.
  • Ha nem akarunk tejszínt használni, simán a joghurtkrém is finom. Ebben az esetben tegyünk hozzá még cukrot.
  • A nádcukor különleges ízt ad a süteményeknek (melaszos íze van, ami nagyon finom).



4 megjegyzés:

Nadji írta...

Je note ta recette pour essayer ce gâteau aux pêches et yaourt.
Il a l'air très bon.
Bonne semaine.

Bianka írta...

Nagyon fincsi lehet, és hihetetlenül guszta

Ottis írta...

Guszta nagyon!

Dia írta...

Már vettem ilyen lisztet, de még csak szemezgetek vele...Ez tényleg tetszik,lehet, hogy kipróbálom!