2010. június 12., szombat

Dévára megyünk főzni


Holnap, azaz vasárnap indulunk főzöcskézni Dévára, a Dévai Magyar nap keretén belül.
Az Erdélyi konyha kiadója felkért minket, lapszerkesztőket, hogy vonuljunk ki és főzzünk egy becsületes pityókás tokányt, olyan igazi székelyeset. Alíz, én és Zsuzsika úgy döntöttünk, hogy megmutatjuk a románoknsk miből áll az igazi székely felhozatal :)) Szóval oroszhegyi szilvapálinka Ottitol, jó házi füstölt szalonna, és Alíz jó kis receptje, amiket viszünk. No meg a  gyergyói Domokos Pál Péter Hagyományörző Egyesület citerazenekarát, táncosokat és a többit elolvashatjátok Alíznál.

Szóval drukkoljatok addig is, nem kevesebb, mint 100 személyre főzünk! Románok, készüljetek!:P
Majd jövök a részletekkel és fotókkal! :)

Nincsenek megjegyzések: