2010. április 24., szombat

Rántott sajt


Rántott sajtot valószínű már mindenki készített. Viszont többször meglepődtem, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy néha miért folyik ki a sajt a panírból sütés közben. Ha csak egyszer panírozzuk, akkor több mint bizonyos, hogy nem marad egyben.  Míg a húsoknál elég egy rend panír, a sajt esetében duplán panírozunk. Nagyon fontos, hogy a sajtra jól rányomkodjuk a zsemlemorzsát, főleg a sarkaknál. Ha néhol átlátszana a sajt, mártsuk nyugodtan ismét tojásba és zsemlemorzsába, hogy a sajt biztosan mindenütt fedve legyen. Ha a zsemlemorzsa csomós lenne a tojás miatt, szitáljuk át, hogy elkerüljük a hibákat.
Igényel némi türelmet az biztos.

Most természetesen kecskesajtból keszítettem, de bármilyen más (kemény) sajt is tökéletesen megfelel.

Hozzávalók:
  • sajt (trappista, kecskesajt, tehénsajt stb)
  • olaj
  • a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
  • A sajtot vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Belemártjuk először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. A műveletet megismételjük: liszt - tojás - zsemlemorzsa. Miután a sajtot kétszer bepaníroztuk, forró, bő olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
  • Sült krumpli, rizsköret illik mellé, nagyon finom hozzá a tartármártas. Forrón tálaljuk.

7 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Kérek szépen egy-két-három szeletet! Köszönöm :))
Irtó guszta!!!!!

Bianka írta...

Hát az első kép valami csodás. Csatlakozom a falánk bagázshoz :)

Edó írta...

Vegyetek,vegyetek,csak melegen:)

Liza írta...

Tartásmártással isteni finom lehet, imádom!

Andi írta...

Imádjuk Mi is. Én hűtőbe is beteszem egy órára, miután bepanírozom!Nagyon guszta!

egycsipet írta...

Nagyon-nagyon szeretem! Csodásak a képek is, legszívesebben beleharapnék. :)

Natimi írta...

Amikor étteremben eszem,valamiért szinte mindig ezt kérem:)Persze tartárral ,ahogy írtad!!!Imádom!
A dupla panírról tudtam és talán egyszer kétszer készítettem is.Hamarosan megint fogok,mert most eszembe jutott:)Köszi

Puszi,
Timi

A kép annyira jó,hogy már az illatát is érezni:))))