2010. február 4., csütörtök

Paprikás-burgonyás tojáslepény


Az otlet  Krisztatol van, mutatos krumplis-tojasos falatkak keves munkaval, idealis vendegvaro etel. Izre semmi extrara nem kell gondolni, de finomnak finom, a valtozatossag kedveert megeri.

Hozzavalok:
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika
  • 50 dkg burgonya
  • 3 ek tejszin v. tejfol
  • 4 tojas
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • so, bors
  • olivaolaj
  • a tal kikenesehez: vaj, zsemlemorzsa
Elkeszites:
  1. A krumplit meghamozzuk, kisebb kockakra vagjuk, majd enyhen sos vizben megfozzuk.
  2. A paprikat megmossuk, felkockazzuk, az apritott fokhagymaval egyutt keves olajon enyhen megparoljuk. Sozzuk, borsozzuk.
  3. Hozzakeverjuk a lecsopogtetett krumplikockakat, par percig egyutt piritjuk, majd hozzakeverjuk az aprora vagott zoldpetrezselymet.
  4. A tojasokat a tejszinnel v. tejfollel enyhen felverjuk, sozzuk, borsozzuk, majd hozzaadjuk a krumplis keverkehez (miutan kihult!).
  5. Egy tuzalao talat kivajazunk, morzsazunk, beleontjuk a masszat, majd 200 fokon 2-25 percig sutjuk.
  6. Kockakra vagva, zolddel diszitve talaljuk.

Ebbol a mennyisegbol egy jo nagy talnyi falatka lesz.

4 megjegyzés:

Moha írta...

De jó színes és ötletes! Már tavaszi hangulatot kelt!

Andi írta...

Nagyon jó ötlet, nagyon mutatós is...

Bianka írta...

Nagyon ízlene a családnak. Apu szülinapjára márc. elején el is készítem :)

Edó írta...

Igen,en is kesziteni fogom meg maskor is,egyszeru etele es finom:)Es konnyu elkesziteni.