2009. november 19., csütörtök

Zoldbab fozelek



Nem gyakran keszitek fozeleket, de ezt nagyon szeretjuk, a gyerekek is ezt eszik a legszivesebben. Lehet, hogy egyedul ezt tudom finomra?:)) Bar utobb a lencsefozelekem is igen jol sikerult.

Hozzavalok:

  • kb fel kg zoldbab (vagy sarga)
  • 2-3 fej hagyma
  • keves olaj
  • so, bors, fuszerpaprika, baberlevel
  • 2 ek liszt
  • tejfol v. tejszin
  • 1 tojassarga
  • csipet cukor
  • keves ecet
Elkeszites:
  1. A hagymat aprora vagom, keves olajon megpiritom. Sozom, borsozom, felreveszem a tuzrol es megszorom a pirospaprikaval.
  2. Ontok ra keves vizet, visszateszem a tuzre es addig parolom, amig a hagyma jol elfo, ettol lesz szaftos  a fozelek. Tulajdonkeppen porkoltalapot keszitek, ha kell meg potolom vizzel.
  3. Hozzaadom a zoldbabot, baberlapit, felontom vizzel, annyival, hogy ne lepje el, ne legyen tul leves.
  4. Ha megfott a bab, behabarom a tojassarga+liszt+tejfollel, izesitem meg egy csipet cukorral es keves ecettel.
  5. Kolbasszal es tormas ceklasalataval ettuk, de tukortojassal is finom.
A foto sajnos nem lett a legjobb, mert este keszult.

Nincsenek megjegyzések: